top of page
Search

Esimene päev OSHO keskuses

Jaanuaris, kui nautisin elu India lõunaranniku ökokülas nimega Auroville, tärkas minus mõte proovida elamist OSHO loodud keskuses Punes Indias. Olin sellest kohast varem kuulnud ja ka pisut uurinud, mis värk on. Nimelt, kui Eestis OSHO meditatsioonijuhendajate kursusel käisin, siis sealne juhendaja ütles, et tema kogemus Müstilise Roosi teraapiast oli nii võimas, et peale seda ta tundis, et nüüd võib kasvõi “ära surra”. Parimas mõttes muidugi.

Miks ma seda teen?

Siin ma siis olen, Osho rahvusvahelises meditatsioonikeskuses. Multiversity Plus on 30 päeva täis Müstilise Roosi teraapiat, erinevaid aktiivseid meditatsioone, loenguid ja kuhjaga enesearengut. Mitte, et “ära surra”, vaid et vabaneda emotsionaalsetest piirangutest, mis ei lase mul nautida mulle kingitud elu täis potentsiaalis elamist. Soovin tühjendada sahtlid alateadvuses, mis on kogunud endasse hirmu, ärevust, ebakindlust, kurbust, valu, häbi ja enesekriitikat. Plaanin hoolt kanda oma sisemise lapse eest ja kuulata, mis tal mulle läbi minu keha ja intuitsiooni öelda on. Õpin end paremini kuulama ja kõrvalt vaatlema. Vähem reageerima ja sügavamalt mõistma.

Usaldan iseenda kogemust

Olen viimase aasta jooksul erinevaid OSHO meditatsioone praktiseerinud ja nii enda kui ka sõprade peal näinud imelisi tulemusi, seega usaldus süsteemi vastu on mul eelkõige läbi iseenda kogemuse. Ütlen ausalt, et ma pole veel Osho raamatuid lugenud ega pea ennast tema fänniks. Küll aga olen kuulanud mõningaid lindistusi ja lugenud mitmeid artikleid. Tunnen, et saan aru või olen kogenud, millest tema raamatud ja tekstid kõnelevad.

Müstilise Roosi meditatsiooniteraapia koosneb kolmest nädalast: esimene nädal naeran, teine nutan ja kolmandal istun vaikuses.

Saan tuleval nädalal enda ja kõige üle korralikult naerda.


Tervendav ulgumine
Tõmban täiesti vaikseksElan campuses aka hotellis.


Minu küsimuse peale Müstilise Roosi kogemuse kohta, sain alati ülevaid vastuseid. Üks taevaliku kohalolekuga kuuekümnendates härra oli seda lausa 3 korda läbinud ja ühel korral Rootsis ka läbi viinud. Kusjuures kõik mainisid mõnusa muigega suul seda suurt muutust, mis minu olemust ees ootab ja soovisid mind näha ka peale programmi, et tunnistada seda vägevat transformatsiooni. Eks siis näha ole 😀

Saan veel päeva seda meeletult suurt Osho kompleksi avastada ja siis hakkabki minu rännak pihta. Muljetamiseni!

Post: Blog2_Post
bottom of page