top of page
Search

Trauma­vabastus­terapeut Elina Kadaja: “Emot­sio­naalsus on tugevus, kuid ärimaailmas on see nõrkus.

-------Kuula saadet siit -------


Saaremaalt pärit Elina Kadaja karjäär ärimaailmas on kulgenud trajektooril Tallinn–Alabama–Kopenhaagen–Los Angeles–Iraak ning seda kõike enne 30. eluaastat. Sajad rattaga vändatud kilomeetrid, õhkmadratsi peal magatud ööd, lõputud väljakutsed, luksuslik eluviis, eluisu kadumine ja lõpuks iseenda hingetee leidmine ning pöördumine šamanismi.



Elina ütleb enda kohta, et tema sees elab üks väga tubli tüdruk, kes ei lase tal kunagi alla anda. Rasketel hetkedel kuulas ta hommikust õhtuni motivatsioonikõnelejaid ja kinnistas endale, et pressure makes diamonds. Ta otsustas oma 20. eluaastate alguses maksku mis maksab realiseerida unistuse kolida Ameerikasse.





Vahemaandumisel Miamist Los Angelesse varastati ära kogu tema raha. Elinat aitas lennusõidul kohatud vanapaar, kes tema lugu kuuldes talle viiskümmend dollarit taskusse libistas. Viimase kümne dollari eest ostis Elina rongipileti oma esimesele tööpäevale.


Et aga tööviisa taotlemine venis pikale, pidi noor tüdruk peagi tagasi Eestisse tulema, otsides samal ajal uut töökohta Ameerika Ühendriikides, mis aitaks tal tööviisat saada. Pakkumine USA-st ka tuli. Täpsemalt ehituskonsultatsioonifirmast, ent tööpaik asus hoopiski Iraagis. Elina ametikoht eeldas ka tihedat reisimist Hiinasse, mille käigus ta nägi, mida päriselt tähendab tarbimiskultuur ja meeletu tootmine.


Suure töörabamisega kaasnesid ka kopsakad palgatšekid. Ühel hetkel oli tema elu vägagi külluslik – viie tärni hotellid, kallid riided, parimad restoranid, aga hing ihkas koju Saaremaale mere äärde. Nii lihtsalt teda aga Iraagist tagasi ei lastud.


Millise ultimaatumi alusel sai Elina tagasi koju Eestisse, mis viis teda Ecuadori õppima ning mida kujutab endast traumavabastusteraapia? Seda kõike kuuled taskuhäälingust.

Post: Blog2_Post
bottom of page