top of page
Search

Edukuse vundament

Mis on edukus?

Edukus tähendab erinevatele inimestele erinevat asja. Sinu definitsioon edukusest võib olla hoopis midagi muud minu omast. Minu jaoks on edukus see, kui ma olen see, kes mina tahan olla. Teen neid asju mida mina teha tahan, lähen sinna kuhu ise tahan ja ümbritsen end inimestega, kes mind toetavad. Sest mina üksi olen oma elu boss. Mul on vabadus valida. Ja ma olen see, kes ma olen täna, tänu valikutele, mis ma oma elus olen teinud. Mul on alati olnud ümber inimesi, kes ütlevad mulle, mida ma peaksin tegema. Mida ma peaksin õppima, kus elama, kellega suhtlema ja mida arvama. Aga, kui ma prooviksin olla see, kes teised inimesed sooviks, et ma oleksin, siis kes minu elu elab?

Mis on edukuse võti?

Edukuse võti on lõpetada taidlemine teiste eelduste järgi ja alustada uskumusega: “Ma olen kõigeks võimeline ja ma usun endasse.”

Selle uskumuse hoidmine ei ole ühekordne lüliti. Seda tuleb endale sisse sööta iga päev, sest on nii palju ebakindlaid inimesi, kes oma hirme meile peale proovivad projekteerida, sest nemad ei usu, et nemad sellega hakkama võiks saada.


Kuidas juba edukad seda tegid?

Kui võtta ette Bill Gates, Warren Buffet, Steve Jobs välismaalt ja Urmas Sõõrmumaa Eestist, siis mis neid kõiki inimesi ühendab on harjumus valida ise oma mõtted. On levinud praktika õppida selgeks edukate inimeste elustiil, seda päevast päeva järgida ja seejärel lõpetada samasuguste tulemustega.

Mida need inimesed ei tee on proovimine. Nad pühendavad end viimasepeal tulemuste saavutamisele.

Muutused on hirmutavad aga vajalikud

Kui me soovime uutmoodi tulemusi, siis peame saama uutmoodi inimeseks. Peame saavutama uuel tasemel mõtlemise, käitumise, oskused ja kontrolli oma emotsioonide üle. See on evolutsioon ja areng –  elu mõte. Muudame väikeste uuenduste haaval mustreid, mis siiani pole vilja kandnud. Ja arendame oskusi, mis meie jaoks töötavad. Ei ole mõtet kiruda, et noored tulevad peale ja võtavad töö ära, kui me ise pole valmis uutmoodi kätuma. Maailm areneb nagunii, on meie valik, kas liigume kaasa või jääme maha.

Post: Blog2_Post
bottom of page